Beställ dvd-film och få den hemskicka direkt i din brevlåda.
I menyn till vänster väljer du vilken
film du vill beställa.


SE FILMTRAILER - VITTROR OCH OKNYTT
 KLICKA HÄR

VITTROR OCH OKNYTT.
Vi har följt fyra människor som mött olika väsen i det man kallar folktro. De berättar själva om sina upplevelser och ur deras synvinkel. Vittror, gårdstomten, bjäran och svarta damen är några av berättelserna. Folktrons expert Ebbe Schön ger oss intressant historik bakom alla dessa väsen. Filmen innehåller även rekonstruktioner på gamla historier som berättats genom tiderna.

SE FILMTRAILER - VÄGLÖST LAND
KLICKA HÄR

Väglöst Land
En filmberättelse om att arbeta och bo mitt i fjällvärden utan bekvämligheter med 5 mil till närmaste väg.

Under 3 år har vi filmat livet som det är i Miekak där Jakt och fiskecampen är belägen 5 mil norr om polcirkeln. Vi får följa det vardagliga livet för paret Mikael Wiklund och Maggie Norlén och se hur det är att arbeta och bo under enkla former utan rinnande vatten, toalett eller elström. Både under vinter och sommartid.

Vill du se filmtrailer: Klicka på FILMPRODUKTIONER till vänster i menyn eller här ovanför.

SE FILMTRAILER - PÅ MIN BREDA OCH FULA DIALEKT
KLICKA HÄR

På min breda och fula dialekt
Dokumentärfilmen om författaren Nicke Sjödin från Röån/Sollefteå.

Nicke (Nils-Erik) Sjödin har gjort sig känd i hela landet som författaren som skriver sina böcker på sitt barndoms språk - den ångermanländska dialekten.
I filmen berättar han hur han han blev mobbad i gymnasiet som tonåring för att han "pratade så fult"
Vi får också veta hur det kändes att ta steget från en trygg lärarbana till författare på heltid, vilket kändes som en språklig upprättelse.
Vill du se filmtrailer: Klicka på FILMPRODUKTIONER till vänster i menyn eller här ovanför

SE FILMTRAILER - JUBILEUMSFESTEN JUNSELE IF
KLICKA HÄR

Filmen från Junsele IF:s jubileumskväll på 100-årsdagen av föreningens bildande. Vi får se intervjuer, gratulationer, gamla och nya bilder från JIF:s historia. DVD innehåller 1 timme film från firadet, samt ca 15 minuter extramaterial med unika filmsekvenser och många fina bilder. Vill du se filmtrailer: Klicka på FILMPRODUKTIONER till vänster i menyn eller här ovanför